Ötlettől a tervezésig

Mindenkinek megvan a maga kis komfort zónája, ameddig hajlandó egyénileg elutazni, ahova nem nagy fáradtság elvinni a családot, tudja mit kell tenni, ha baj van és megérteti magát a helyiekkel, ha lerobban az autó.

Úgy gondolom nekünk ez a határ Európáig terjedt ki. Ázsiába nem merészkedtünk, és tengereket sem szeltünk át egy új földrész felfedezéséért. Azonban két éve felmerült bennünk a gondolat, hogy mégiscsak el kellene látogatni más kontinensre is, hiszen annyi mindent nem láttunk még a világból. Persze nem pár napos pancsolásra és napozásra gondoltunk, arra ott van a Balaton. Igazi felfedező út kell nekünk!

Na de miért pont Amerika? Hiszen messze van, sokat kell repülni és ott az a rengeteg "hülye amcsi", a tömeg és felhőkarcolók... minden filmben ezt látjuk, mi ebben a kaland? Pedig nem csak ennyiből áll ez az óriási ország, annyi a látnivaló, a szép tájak és sok izgalmas élményt tartogathat számunkra, ha ügyesen megszervezzük. Nem elhanyagolható szempont persze az sem, hogy talán ez a földrész hasonlít leginkább az Európában megszokott kultúrához, és olyan nyelven beszélnek, amit mi is megértünk (remélem).

A cél az Amerikai Egyesült Államok, de annyi mindent megnéznénk, hogy egy élet nem lenne elegendő rá. Egy hosszas brainstorming után megegyeztünk, hogy New York és a Niagara vízesés biztos célpontok, így ezek köré kell megszervezni az utat. Az időpontban nem volt igazán választási lehetőség, mindenkinek pontosan ugyanaz az egy hónap jöhetett szóba, legalább ennyivel egyszerűbb a helyzetünk. A körülbelül 20 napos körutazás során bejárunk 10 amerikai államot, és átlépünk a kanadai határon is, hiszen arról az oldalról érdemes megcsodálni a hatalmas vízesést. Végül zárásként eltöltünk 5 napot a Nagy Almában.

niagara-falls-horseshoe-falls-view.jpg

A szervezés részleteivel, a beszerzendő papírokkal és a pontos útitervvel később jelentkezünk! :)